Μερικά λόγια για την μέχρι τώρα κατάσταση στο πρώην στρατοπεδο της Μόριας και τα ζώα που έμειναν εκεί μετά την πυρκαγιά στις 9/9/20.

Μόνο θετικά μπορεί να αποτιμήσει κανείς τα μέχρι εδώ γεγονότα στο πρώην στρατόπεδο της Μόριας. Σε γενικές γραμμές και δεδομένου την δημοσιότητα που πήρε το ζήτημα είμαστε χαρούμενες και χαρούμενοι που τόσοι πολλοί άνθρωποι ενδιαφέρθηκαν, πρόσφεραν χρόνο, υλική βοήθεια ή ακόμα και έναν ενθαρρυντικό λόγο.
Είναι ίσως η πρώτη φορά που εθελοντές, αλληλέγγυοι, σωματεία ντόπια και από το εξωτερικό έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους για έναν κοινό σκοπό.
Έτσι καταρχάς δημιουργήθηκε άμεσα μια ομάδα σίτισης από πέντε άτομα ώστε σε καθημερινή βάση υπάρχει φαγητό και νερό για τα γατάκια και σκυλάκια.
Περίπου 18 γάτες και κάποια κουταβάκια έχουν ήδη απομακρυνθεί και φιλοξενούνται σε σπίτια της Λέσβου. Έχουν στειρωθεί εικοσιτρείς θηλυκές και αρσενικές γάτες και συνεχίζουμε τις στειρώσεις. Σε πολλά ζωάκια δόθηκαν πρώτες βοήθειες ενώ τα πιο άρρωστα από αυτά πήγαν στον γιατρό και φιλοξενούνται. Στο τέλος του μήνα και εφόσον κάποια γατάκια είναι έτοιμα θα μπορέσουμε να τα μεταφέρουμε σε σπίτια στην Αθήνα μέχρι να υιοθετηθούν.
Πέραν αυτού αρκετοί μετανάστες κατάφεραν, παρά τις απόπειρες της αστυνομίας για το αντίθετο, να επιστρέψουν και να φροντίσουν τα ζώα τους και μερικοί από αυτούς κάνουν προσπάθειες να τα πάρουν μαζί τους στο στρατόπεδο του Καρα Τεπέ.
Δυστυχώς βέβαια ακόμα δεκάδες γατιά και σκυλιά (ίσως παραπάνω από εκατό) συνεχίζουν να ζουν μόνα τους μέσα στα καμένα απομεινάρια του στρατοπέδου κάτω από χείριστες συνθήκες. Η ανάγκη για υιοθεσίες και πρακτική βοήθεια δεν έχει πάψει να υπάρχει όμως είμαστε μέχρι εδώ ευχαριστημένες/οι για την ανταπόκριση.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλες και όλους που μας έχουν στηρίξει σε αυτήν μας την προσπάθεια!